Gelukkig, het is een nieuw jaar!

Gelukkig nieuwjaar! 2020 is eindelijk achter de rug. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En die kansen gaan we pakken, waar mogelijk natuurlijk.

In 2020 is er veel gebeurd… Ik begon het jaar met een maandje vrij, een kleine operatie zorgde ervoor dat ik niet kon werken, maar achter de schermen wel hard aan het werk was om mijn website up-to-date te maken en mijn nieuwe prijslijst te presenteren. Zo gek was een maandje vrij zijn dus eigenlijk niet. Toen wist ik echter nog niet hoeveel ik vrij zou zijn dat jaar… In februari ging ik knallend aan de slag. Heel veel reportages stonden er ingeboekt en ik had er zin in. Zelfs een nieuwe lijn opgezet met mijn inmiddels ook fotograferende dochter. Maar nog geen twee weken na de lancering kwam daar de lockdown. Alles lag stil en ik werd naast mama en fotograaf opeens ook juf van mijn zoon van 9 jaar – respect voor alle leerlingen, hoe hou je ze gemotiveerd!

Het einde van de lockdown kwam in zicht, het was mooi weer en ik stapte met mijn zoon op de fiets om een tochtje te maken door het Amsterdamse bos, als ik bij een bocht ongelukkig ten val kom. Ondanks dat het een val van niets was kom ik niet meer weg en kan ik naar het ziekenhuis. Conclusie: Een gebroken enkel. Resultaat: Een lange revalidatie… En nog een paar maanden werkeloos thuis zitten. De scholen waren inmiddels weer begonnen dus ik was aangewezen op lieve moeders en juffies die mijn zoon heen en weer wilde brengen. En natuurlijk mijn steun en toeverlaat, mijn partner, Edward.

Nadat ik uit het gips ben ging ik zo snel mogelijk weer aan de slag (sterker nog, de eerste reportage had ik al toen ik nog in het gips had). Het leek wel alsof iedereen na de lockdown niets liever wilde dan alle mooie dingen uit het leven vast leggen en mijn agenda liep heel snel vol. Een paar maanden van prachtige reportages volgde. Natuurlijk allemaal volgens de regels, wat het bent en blijft het belangrijkste dat iedereen gezond is en blijft. Daar kan geen fotoreportage tegen op. Toch was Corona juist voor veel mensen een reden om juist nu foto’s te laten maken. Mensen die het zelf hebben gehad, of van heel dichtbij hebben mee gemaakt, en weten hoe ziek je er van kunt worden. Juist dan komt het besef dat je elke dag moet vieren en genieten van elk moment.

Helaas is het jaar afgesloten met een nieuwe lockdown. Dat is soms wel pittig, misschien heb ik het niet bij het juiste eind, maar in mijn eigen mening zou een nieuwe lockdown niet nodig geweest zijn als mensen zich meer aan de nieuwe regels zouden houden. Afstand houden, niet met duizenden op het strand, geen stiekeme feestjes. Want hoe sneller we dit virus onder controle hebben, des te sneller kunnen we weer door met het leven.

Juist voor eigen ondernemers is dit zo super zwaar. Mijn schoonzusje moest tot 2x aan toe haar deuren sluiten en is maanden afwezig geweest omdat ze zelf getroffen is door dit virus. De vele ondernemers die ik ken in de horeca voelen de strop steeds strakker aan trekken en ook ik heb behoorlijk moeten inleveren om er voor te zorgen dat mijn kinderen te eten hebben. 

Gelukkig heeft deze periode ook veel goeds gebracht. Heerlijk thuis zitten met mijn prachtige kindjes, puzzelen, gamen op de Wii, lamge wandelingen, veel lachen en heel veel lachen.

Dat zijn dan ook de dingen die we mee nemen naar 2021. De rest laten we achter ons en we gaan duimen… Duimen dat iedereen gezond blijft, duimen dat ik weer vollop mag fotograferen, dat de gecancelde concerten en races dit jaar wel door zullen gaan, en wie weet kunnen we dit jaar wel na denken over de vakantie die afgelopen jaar niet door gegaan is.

Ik weet het, het zijn kleine dingen, die niet perse belangrijk zijn, en als het niet kan, dan gaan we gewoon genieten van alle kleine dingetjes en hopen we op betere tijden.

En dat wens ik jullie dan ook toe… Een gezond en gelukkig 2021! En willen jullie herinneringen vast laten leggen? Dan heb ik speciaal voor jullie nu een prachtige aanbieding! Naast de Corona tarieven die ik in het leven heb geroepen voor deze gekke tijd krijgen jullie ook nog eens een besteltegoed van €25,- bij besteding vanaf €75,- op fotoproducten bij een boeking in 2021.

Liefs, Diane